aankomst en eerste dagen
Door: Carolien Zuidema
18 September 2004 | Spanje, Barcelona
Het is nu de 2e dag in Barca, ik ben gisteren met Lilian aangekomen met het vliegtuig vanaf Eindhoven, heel goedkoop. We vlogen naar Girona, en vanaf daar zijn we met de 'Barcelona Bus' naar Barcelona gereden. Het ging allemaal goed, de koffers waren eerst iets te zwaar maar toen hadden we het luchtbed van Lilian eruit gehaald en los meegenomen als handbagage en toen mocht het wel, raar toch? Maar goed, toen we in de stad waren aangekomen gingen we eerst op een terrasje Sangria drinken, en naar de wc. Toen daar eens gekeken op de plattegrond hoe we naar mijn nieuwe huis moesten gaan en we besloten te gaan lopen. Bleek toch zwaarder dan we gedacht hadden, want het was al met al een uur lopen, en ook nog steil omhoog!
We hadden de straat wel kunnen vinden, alleen toen bestond nummer 23 niet! Wij nog eens verderop gekeken of de straat nog doorliep na het kruispunt, maar dat was weer een andere straat. Toen heb ik maar even in mijn (nog) gebrekkige spaans gevraagd of iemand wist waar hier een studentenhuis was in de straat en toen bleek het daarnaast te zijn. Er werd opengedaan door mevrouw Carmen zelf, die had ik ook aan de telefoon gehad,ze sprak heel snel en ook nog in het Catalaans, dat is niet het normale spaans wat je op school leert, dus heel lastig te volgen. Ze had 2 kamers vrij, een in het grote huis, waar 26 studenten wonen, uit allerlei landen, en een in een kleiner huis aand e overkant. Die was niet zo mooi en klein, maar de eerste kamer was bovenin, met een heel mooi uitzicht,een gedeelde douche met de buurman/vrouw (dus maar 1 persoon, da's wel lekker) en hij grenst aan de keuken. Het is een hele grote woonkeuken, waar iedereen gezellig samenzit en ook eet. Aan de keuken zit een heel groot dakterras, met eenheel mooi uitzicht over de stad en in de zon. Ik heb zelf ook nog een balkon, even groot als mijn kamer. Gisteravond liep daar nog een rat over de balustrade, dus ik hoop dat ik daar geen last van krijg, maar hij rende heel snel weg toen hij ons zag!Ik ben niet bang voor hem, gelukkig.
De huisgenoten spreken allemaal spaans tegen elkaar, ook de niet spaanse mensen. Mijn buurman is een italiaan, die als enige ongeveer engels kon en die onze koffers even naar boven tilde. Hij gaf ons ook gelijk wat te eten en ging mee naar de supermarkt, dus dat is wel aardig. De andere huisgenoten heb ik een beetje mee gepraat in het spaans en dat vonden ze al heel goed, er was een meisje uit Argentinie en die zei dat de andere nederlanders eerst geen spaans konden en na een paar maanden heel goed, dus dat komt wel goed. Gelukkig is mijn school in het engels.
's Avonds werden we uitgenodigd door onze huisgenoten om mee te gaan eten in een restaurant. We gingen met 10 mensen uit het huis, anderen wilden of konden niet. Er zijn ook nog 3 andere nederlanders en een belgische die ook nederlands spreekt. Verder 4 fransen, 2 argentijnen, een chileen en dat was het geloof ik.
Vandaag gaan we zo een metrokaart halen, voor 3 maanden een abbonnement, dan kan ikoveral in en uit, bus, metro. En dan gaan we met mijn boekje eens wat dingen bekijken en naar het strand. Het is hier heel mooi weer, niks gemerkt van de overstroming van vorige week. Het schijnt hier wel de afgelopen 2 weken flink geregend te hebben, maar dat is nuweer over.
Mijn school begint maandag pas met een introductieweek, waar ook 2 uitwisselingsstudentes van mijn school heen gaan, maar zij doen een andere opleiding, maar 2 maanden uitwisseling, ik ben al klaar met de Hoge Hotelschool en doe nu een jaar vervolgopleiding, waarvan 3 maanden hier zullen zijn.
Ik zit nu beneden in het huis te internetten, er is een internetkabel waar je je laptop zo in kan doen en gratis kan internetten. Heel handig, want nu is er toch nog niemand hier. Als je een wireless card in je laptop doet kun je in het hele huis internetten, maar die zijn wel duur, dus ik doe het wel zo.
Tot snel!
Veel liefs Carolien