Regen!!! Hoe kan dat nou? - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van carootje - WaarBenJij.nu Regen!!! Hoe kan dat nou? - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van carootje - WaarBenJij.nu

Regen!!! Hoe kan dat nou?

Door: Carolien Zuidema

Blijf op de hoogte en volg

02 November 2004 | Spanje, Barcelona

Het regende gisteren opeens! We waren zo verbaasd, hoe kan dat nou? Het hield ook de hele dag aan, en het was vreselijk koud hier! We waren allemaal vrij, vanwege Allerheiligen, dat vieren ze hier met een vrije dag en zoete ronde balletje van de bakker, maar we konden niks doen vanwege het weer. Het was heel koud in huis, enkel glas en de verwarming is nog niet aangezet en Carmen (onze huis toezichthoudster) was er niet, dus zaten we in de kou. Ik had 's ochtends gesport en toen ik thuis kwam zat Sabrina in de keuken te leren, met een paar dikke truien aan omdat het zo koud was, helemaal als je stilzit. Ik ben er ook bij gaan zitten en heb een Libelle van oma gelezen, was wel leuk, Nederlands. Maar het werd inderdaad steeds kouder daar, dus toen hebben we de oven maar aangezet en opengedaan, dat hielp wel, maar dat moeten we maar niet tegen Carmen zeggen, vind ze vast niet goed. Maar ja als het zo koud is, wat moet je dan? En op mijn kamer is het nog veel erger, ik heb 2 glazen deuren naar het balkonnetje, met enkel glas, echt ontzettend koud! Ik heb al extra dekens gevraagd, ik slaap al onder 3 dekens, en dat in Spanje!

De hele dag dus maar binnen zitten kleumen en 's avonds samen gegeten met eenpaar mensen uit huis, want een jongen die hier al heel lang woonde ging weg, en van tevoren bij ons boven in de keuken gegeten. Mijn buurjongen had Roemeens gekookt voor een paar mensen, niet genoeg voor het hele huis, dus hadden we dat maar opgegeten, maar achteraf waren de mensen van beneden boos dat we hen niet hadden uitgenodigd. Maar zo was het helemaal niet gegaan, we hadden helemaal geen plan en niemand had iets geregeld en omdat het Allerheiligen was, waren alle winkels diecht. Die jongen had toevallig zoveel gekookt en we zaten boven met de mensen van boven toen we dat bedacht hadden. De mensen van beneden waren ook niet komen vragen wat we zouden doen, dus dan is het ook niet onze schuld toch? maar wel vervelend als ze boos zijn.

Dit weekend hadden we zaterdag ook al een feestje in huis, was heel gezellig,
En zondagavond ben ik uit eten geweest met een paar meisjes uit mijn klas. Daarna naar een salsa-bar geweest met life muziek. Kwamen mijn salsa-lessen toch nog goed van pas!
Komend weekend komt Jasper langs, is ook al lang geleden dat ik hem gezien heb, dus dat vind ik wel heel leuk! Hij komt helaas maar 2 daagjes, maar ja, beter 2 dan geen!

Vanmorgen scheen gelukkig opeens de zon weer! Het is nu heel lekker weer, weer. Hopelijk blijft het zo dit weekend, is wel leuk voor Jasper, want die verheugd zich op de zon en net nu hij komt begint het te regenen.

Ik ga zo naar school, een Nederlandse leraar komt langs, is toevallig in de buurt.
Tot later!!

• 04 November 2004 - 09:33

Adrie:

Heerlijk hier in Nederland, het zonnetje schijnt en als het koud is doen we in ons huis met dubbele glazen gewoon de cv aan.
    En die Libelle die je van oma hebt gekregen is zeker dat ene nummer dat ik nog mis....
    Alle gekheid op een stokje, we genieten van je berichten. Hier gaat alles goed en bij jou dus ook. Fijn voor je dat Jasper dit weekend bij je is. Veel plezier met z'n tweeën.
    Hartelijke groeten van ons alle vier, Adrie, Ron, Bas en Sander.

• 05 November 2004 - 16:42

Gonda:

als je over een paar weken sinterklaas deze kant op ziet komen. dan wil ik wel graag....eeeemmmmmm
    de honderdduizend winnen. wil je dat even aan de sint vragen??
    groetjes gonda en veel plezier alvast met mijn ouders en dit weekend met jasper natuurlijk.