Mallorca in de regen.. - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van carootje - WaarBenJij.nu Mallorca in de regen.. - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van carootje - WaarBenJij.nu

Mallorca in de regen..

Door: Carolien Zuidema

Blijf op de hoogte en volg

15 November 2004 | Spanje, Barcelona

Hola todos!

Ik ben net terug van een weekje Mallorca met school, was ondanks de regen, toch supergezellig! Overdag allemaal in mantelpakje in de TUI-bus en hotels bezoeken, uitgebreid 3-gangen lunchen én dineren en ´s avonds uit in Pacha´s. Het eiland was op het moment uitgestorven, dus ze hadden alleen de helft van de discotheek opengedaan. In de stromende regen kwamen ze ons overhalen mee naar binnen te gaan om een gratis champagne te drinken, is natuurlijk nooit verkeerd.

Zaterdag vlogen we weer terug, 30 minuutjes maar! Echt superdichtbij, je gaat omhoog en voordat je het doorhebt ben je alweer aan het landen, echt bizar. ´s Avonds was er in mijn huis nog een feestje, ik was wel heel moe, maar ik kon het nog wel opbrengen om even te blijven. Zondag waren mijn oom en tante hier, dus ben ik de hele dag als echte tourguide door de stad gelopen. Was wel leuk om weer eens familie te zien en zij vonden het natuurlijk fantastisch dat ze niet met de plattegrond in de hand alles zelf hoefden uit te vinden. ´s Avonds heel lekker uit eten geweest en vanmorgen heb ik ze weer op de trein naar het vliegveld gezet.

Gisteravond ben ik met Sabrina en Carlijn (zijn hier op uitwisseling van de Hotelschool Maastricht) nog in de club van Patrick Kluivert geweest! Was echt ontzettend mooi, hip en lounge. Alleen ook ontzettend nep: alleen maar vrouwen met opgespoten lippen, siliconenborsten in hoerige outfits, beetje jammer. Daarom zijn we maar verder gegaan naar de Baya Beach Club, wat hier echt on the beach ligt. Was niet veel beter, maar in ieder geval een stuk relaxter en werden we er niet zo aangestaard.

Vandaag is het echte leven weer begonnen, we hebben net 4 uur uitleg gehad over de reserveringssystemen op internet en hoe dat allemaal in zijn werk gaat, ik kende het al een beetje van mijn laatste stage, maar dit was zoveel dat iedereen de draad nu juist helemaal kwijt is. Ik moet zo nog naar huis en boodschappen doen, ik ben natuurlijk op vakantie geweest en heb niks meer in huis, maar eigenlijk heb ik daar geen zin in. Wil gewoon lekker met warme chocolademelk binnen zitten, maar die zal ik toch eerst moeten gaan halen...

De tijd gaat ondertussen wel supersnel! Over 2 weken komt mijn papa alweer, met mijn lekkere dikke winterjas! Die heb ik wel bijna nodig nu, het begint toch koud te worden. (Dat vinden wij hier, maar mijn oom en tante vonden het heel lekker weer, vergeleken bij Nederland, maar ik ben iedere dag strandweer gewend nu en dan valt dit toch wel even tegen!). Mijn vader gaat dan ook de helft van mijn spullen mee naar huis nemen, anders krijg ik het allemaal niet mee. Over 5 weken zit ik alweer in Nederland! Ik kom 22 december thuis, en dan heb ik vakantie tot 10 januari! Dat is wel lekker, en dan kan ik jullie allemaal weer zien. Ik zal dan waarschijnlijk zo´n beetje tussen Maastricht, Rotterdam en Groningen heen en weer pendelen. Gelukkig heb ik een NS-kortingskaart gekocht, want ik heb geen OV meer.

Ik heb op Mallorca trouwens misschien een stageplaats gevonden, mijn lerares had daar wat onderhandeld en ze kunnen bij Marriot Hotel misschien 5 mensen kwijt om een afstudeeronderzoek te doen. Ze zei een paar keer tegen mij dat ik hele goede kans maakte en dat mijn cv heel goed aansloot op een van de onderzoeken, ben benieuwd, lijkt me wel gaaf! In de zomer op zo´n eiland en dan ook nog marketing, wat ik wilde, in een bedrijf wat heel veel aan marketing doet! In andere bedrijven moet je waarschijnlijk zelf bepalen wat je wilt gaan onderzoeken, maar als je niks van dat bedrijf weet, kun je moeilijk weten wat nuttig is om te onderzoeken.

Afgelopen week heb ik helaas niks op de kunnen zetten, maar ik zal dat eind deze week wel weer updaten!

Ik ga nu maar snel naar de bus, het is in school ook koud...

Tot mails!!

Liefs Carolien