Toch zon! - Reisverslag uit Palma de Mallorca, Spanje van carootje - WaarBenJij.nu Toch zon! - Reisverslag uit Palma de Mallorca, Spanje van carootje - WaarBenJij.nu

Toch zon!

Door: Carolien Zuidema

Blijf op de hoogte en volg

13 April 2005 | Spanje, Palma de Mallorca

Het weer wordt hier in Mallorca beter en beter, niet meer koud en de zon schijnt volop. Het is best lekker zonder jas, maar 's avonds toch wat frisjes. Vandaag met een andere collega gewerkt die ik nog niet gezien had, Kerstin, ook duits en dat was wel leuk, alleen wat rommelig omdat zij net een maand hier werkt en onze chef weg is voor een paar dagen.

Het werk is heel leuk, ik werk in een kantoor dat zich helemaal alleen richt op het verkopen van time-share contracten. Dat betekend een contract om de komende 70 jaar het recht te kopen op 1-2 weken vakantie in ons luxe resort, of een van de andere Marriott resorts op de wereld. Er is ook een hotel, maar dat staat los van de luxe appartementen en hebben we ook niet veel mee te maken. Wij van de time-share hebben een heel telefoonpanel van ongeveer 15 mensen, wel 20 sales mensen die van die sales presentaties houden, in alle talen, 5 receptionistes per dag aan het werk, om alle potentiele klanten goed te ontvangen en dan zijn wij er nog met onze afdeling om de nieuwe mensen zoveel mogelijk op hun gemak te stellen en alle mogelijke problemen die ze hebben op te lossen. Dit omdat als de mensen ergens mee zitten en dan zo'n sales presentatie bijwonen, ze natuurlijk nooit een contract afsluiten voor een appartement. Dus ik haal ze op voor de sales-presentatie, klets wat over het eiland en hotel, of alles in orde is, dan rijden we in een golfkarretje naar het kantoor en daar krijgen ze een uitleg van 3 uur met alles erop en eraan. Ongeveer 40% van de mensen koopt dan ook echt een contract.
Verder spreken ze hier in dit gebouw alleen engels en duits, dus dan kan ik dat weer wat opkrikken en thuis spreek ik met mijn spaanse huisgenootjes alleen spaans.

Ik ga straks eindelijk eens in de stad kijken, ben er nog niet geweest sinds ik hier ben. Zondag was alles dicht en maandag en dinsdag heb ik gewerkt en 's avonds gegeten met Carlijn (nederlands meisje die ik nog ken uit Barcelona, ook van mijn school) en vanavond heb ik niks te doen. Alle winkels zijn tot geloof ik 20.00 open, dus ik kan wel wat rond gaan kijken of anders morgen. Palma is echt een hele mooie stad en ook nog heel rustig op het moment, nog geen toeristen, nergens, alleen in de haven een paar. Hier komen altijd veel duitser en engelsen. De engelsen lopen nu trouwens al volop in korte broek en op slippers rond hier, terwijl wij allemaal nog wel een jas aan hebben, het waait namelijk nog wel aardig fris hier.

Nou dat was het weer voor vandaag, ik ga lekker naar huis in mijn autootje, een prachtig exemplaar van Suzuki Wagon, echt een oude dames wagentje, lekker hoog, haha, ik rij een beetje voor lul ja! Maar goed, her rijdt, en ik kan er handig mee parkeren, dus dat is wel mooi.

Bedankt allemaal voor jullie berichtjes, heel leuk om die te lezen!

Tot snel!

Liefs Carolien

• 13 April 2005 - 17:33

Tjerk:

Jeetje zit je alweer in Mallorca! Over een bliksem carriere gesproken zeg :)!
    Veel plezier daro/caro! Keep in touch, Gr, Tjerk

• 13 April 2005 - 22:10

Helena:

ei Caroline!! Well, I don't undertand anything you wrote (obviouslly...jeje) but I just wanted to leave you a message: Have fun and enjoy a lot in Mallorca! And learn spanish in order that we can speak in september!!
    Kisses fron Barcelona!!

• 14 April 2005 - 09:56

Janine:

Fijn dat je het al zo naar je zin hebt! Ik mis je wel hoor! Ben nu op zoek naar een kamer met net zo'n leuke huisgenoot als jij, maar dat lukt niet zo goed. Heel veel succes, x Janine

• 14 April 2005 - 11:52

Jannie:

Heee meid, erg interessant om te lezen hoe het er daar op je werk aan toe gaat en wat je allemaal moet doen!!
    Hier in Noorwegen is alles nog steeds helemaal top!! Mijn papa en mama komen dit weekend, dus ik ben helemaal blij!!!!!

Onthoud goed: deze zomer komen we langs....!!!!!!!!!!!!!!!;)

Kus Jannie